ßßß Cookit - przepis na Schab w kapuście

Schab w kapuście

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta kwaszona 1 kilogramów
schab bez kosci 700 gramów
bulion warzywny 1,5 szklanek
olej 4 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
mąka 3 łyżek stołowych
śmietana 1 szklanek
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Grubo posiekaną kapustę zalać gorącym wywarem i gotować 30 minut pod przykryciem. Pokrojony na kotlety schab lekko rozbić, oprószyć solą oraz mąką i mocno obsmażyć na tłuszczu. Oczyszczona posiekana cebulę zrumienić na pozostałym tłuszczu, dodać do kapusty. Mieszając, doprawić roztartym czosnkiem. cukrem oraz pieprzem. Natłuścić naczynie żaroodporne, ułożyć w nim połowę kapusty, a na niej umieścić kotlety i przykryć resztą kapusty. Resztę maki wymieszać ze śmietaną, posolić i wylać na kapustę. Zapiekać 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12432/Schab-w-kapuscie-