Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta kwaszona 1 kilogramów
schab bez kosci 700 gramów
bulion warzywny 1,5 szklanek
olej 4 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
mąka 3 łyżek stołowych
śmietana 1 szklanek
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Grubo posiekaną
kapustę zalać gorącym
wywarem i gotować 30 minut pod przykryciem. Pokrojony na kotlety
schab lekko rozbić, oprószyć
solą oraz
mąką i mocno obsmażyć na tłuszczu. Oczyszczona posiekana
cebulę zrumienić na pozostałym tłuszczu, dodać do
kapusty. Mieszając, doprawić roztartym
czosnkiem.
cukrem oraz
pieprzem. Natłuścić naczynie żaroodporne, ułożyć w nim połowę
kapusty, a na niej umieścić kotlety i przykryć resztą
kapusty. Resztę
maki wymieszać ze
śmietaną, posolić i wylać na
kapustę. Zapiekać 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: