Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
schab środkowy 1 kilogramów
kiełbasa 300 gramów
czosnek 2 ząbki
mąka 2 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
papryka mielona słodka według uznania
kminek według uznania
olej według uznania
bulion warzywny 1 szklanekmąka+mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyty osuszony
schab naciąć wzdłuż, nie przecinając go do końca. Rozłożyć formując szeroki płat. Natrzeć do
solą,
pieprzem,
papryką oraz roztartym
czosnkiem, po środku ułożyć
kiełbasę bez skórki.
Schab zwinąć w roladę, mocno obwiązać nicią i obtoczyć w
mące.
Olej rozgrzać w brytfannie, włożyć roladę i mocno zrumienić z każdej strony. Wlać
bulion, przykryć i dusić 30 minut.
Potem odkryć, obłożyć
mięso pokrojona w cząstki
cebulą i piec jeszcze 30 minut w 180 stopniach. Co jakiś czas skrapiać
mięso tworzącym się sosem, a w razie potrzeby
wodą. Po 20 minutach pieczenia posypać roladę
kminkiem. Gotowy
schab wyjąć i pokroić w plastry, a do sosu wlać
mąkę rozprowadzona w pół szklance
wody. Mieszając, zagotować.
Mięso polać sosem. Podawać z kluskami śląskimi i
czerwona kapustą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: