ßßß Cookit - przepis na Faszerowane roladki z sosem grzybowym

Faszerowane roladki z sosem grzybowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
schab bez kosci 750 gramów
salami 150 gramów
szynka 6 - 7 plastry
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuk
boczniaki 300 gramów
olej 2 łyżek stołowych
bulio drobiowy 1,5 szklanek
grzyby suszone - zmielone 0,5 łyżek deserowych
śmietana 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyty, osuszony schab pokroić na 6-7 plastrów, rozbić je, oprószyć solą i pieprzem. Salami pokroić w drobną kostkę. Na każdej porcji mięsa ułożyć plaster szynki, na nim trochę salami. Zrolować i spiąć wykałaczkami. Na głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, zrumienić roladki ze wszystkich stron i przełożyć na talerz. Na pozostałym na patelni tłuszczu zeszklić cebulę i czosnek, dodać grzyby pokrojone w paski i smażyć, mieszając, jeszcze 15 minut. Wlać bulion (może być z kostki), dodać zmielone suszone grzyby, przyprawić solą i pieprzem., włożyć roladki do sosu i dusić 30 min. Miękkie przełożyć do innego naczynia. Sos wymieszać ze śmietaną i odrobina mąki, zagotować. Ułożyć roladki na półmisku, polać sosem. Podawać z bagietką lub z ziemniakami i surówką.
Uwagi:
Boczniaki można zastąpić innymi świeżymi grzybami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7282/Faszerowane-roladki-z-sosem-grzybowym