Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
schab bez kosci 750 gramów
salami 150 gramów
szynka 6 - 7 plastry
czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztukboczniaki 300 gramów
olej 2 łyżek stołowych
bulio drobiowy 1,5 szklanek
grzyby suszone - zmielone 0,5 łyżek deserowych
śmietana 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyty, osuszony
schab pokroić na 6-7 plastrów, rozbić je, oprószyć
solą i
pieprzem.
Salami pokroić w drobną kostkę. Na każdej porcji
mięsa ułożyć plaster
szynki, na nim trochę
salami. Zrolować i spiąć wykałaczkami. Na głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, zrumienić roladki ze wszystkich stron i przełożyć na talerz. Na pozostałym na patelni tłuszczu zeszklić
cebulę i
czosnek, dodać
grzyby pokrojone w paski i smażyć, mieszając, jeszcze 15 minut. Wlać
bulion (może być z kostki), dodać zmielone
suszone grzyby, przyprawić
solą i
pieprzem., włożyć roladki do sosu i dusić 30 min. Miękkie przełożyć do innego naczynia. Sos wymieszać ze
śmietaną i odrobina
mąki, zagotować. Ułożyć roladki na półmisku, polać sosem. Podawać z
bagietką lub z
ziemniakami i surówką.Uwagi:Boczniaki można zastąpić innymi świeżymi
grzybami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: