Wykonanie
Zawsze, kiedy nie wiem co ugotować na obiad, robię
makaron. Ostatnio nie mam też za bardzo czasu więc w takiej sytuacji jak zwykle ratuje mnie
makaron. Wczoraj zrobiłam obiad z tego co było w lodowce czyli
szpinak i
pieczarki, do tego
makaron i gotowe. Niezbyt wyszukane ale smaczne no i przede wszystkim szybkie.
Składniki:300 g
szpinaku250 g
pieczarek400 g
makaronu w ulubionym kształcie200 ml
śmietanki 30%1
cebulasól,
pieprz2 łyżki
oliwyMakaron ugotować al dente.
Oliwę rozgrzać na patelni, wrzucić posiekaną
cebulę, chwilę przesmażyć. Dodać pokrojone
pieczarki, dusić razem, do miękkości
pieczarek. Pod koniec dodać
szpinak, wlać
śmietankę. Dusić, aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem. Dodać ugotowany
makaron i dokładnie razem wymieszać. Podawać ze startym
parmezanem.Smacznego:)