Nie mogłam oprzeć się reklamie białej kiełbasy non stop nadawanej w tv czego efektem jest moja dzisiejsza propozycja. Ze smakiem wspominam kiełbasę w piwie dlatego i tym razem chętnie wykorzystałam przepis znajdujący się na opakowaniu. Śliwka suszona i boczek wędzony to jak wiadomo świetny duet. Ja, za białą kiełbasą za specjalnie jakoś nie przepadam, ale od czasu do czasu, a zwłaszcza w okolicy Wielkanocy smakuje mi bardzo. Jeśli macie podobnie to polecam Wam taką kiełbaskę.Składniki:3 białe kiełbaski10 dag wędzonego boczku15 dag suszonych śliwek2 cebulesól, pieprzoliwapół szklanki wodyłyżka majerankuNa patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić pokrojoną cebulę i chwilę smażyć, następnie dodać pokrojony boczek i smażyć kolejną chwilę. Na patelnię położyć kiełbaski i podsmażyć na rumiano z obu stron. Dodać śliwki, majeranek i wlać wodę. Dusić ok. 10 minut. Przyprawic do smaku.Smacznego:)