Wykonanie
            Składnikiszaszłyki1 polędwiczka wieprzowa
sól, 
pieprz, 
maggi, 
oliwa6 plasterków 
wędzonego boczkusosopakowanie suszonych 
śliwek1 
cebulasól, 
pieprzSposób przygotowaniaKrok 1Polędwiczkę kroimy na 6 kawałków, przyprawiamy 
solą, 
pieprzem i 
maggi, dodajemy troszkę 
oliwy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Najlepiej zamarynować 
mięso dzień wcześniej.Krok 2
Polędwiczki owijamy 
boczkiem i podsmażamy kilka minut z każdej strony. Przekładamy 
mięso do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150' na około 30 min. kiedy 
mięso będzie miękkie wyjmujemy je z piekarnika i nadziewamy na patyczki do szaszłyków.Krok 3
Śliwki gotujemy w niewielkiej ilości 
wody aż będą miękkie. Dodajemy do nich podsmażoną na patelni 
cebulkę, przyprawiamy 
solą i 
pieprzem. Dodajemy sos, który wydzielił się z 
mięsa podczas pieczenia i miksujemy blenderem na gładką masę.
