Wykonanie
Jest to danie, którego przez dłuższy czas bałam się spróbować, gdyż po pierwsze nie lubiłam
łososia a po drugie nie lubiłam tatara. Moim zdaniem do wielu smaków, potraw,
alkoholi musimy dorosnąć i nauczyć się ich jeść ;)
Składniki:500 g filetu z
łososia3 średnie
cebule1/4 szklanki
maggi3/4 szklanki
oliwy3 ząbki
czosnkusól i
pieprzPrzygotowanie:
Łososia kroimy w małą kosteczkę, wrzucamy do miski.
Cebule oraz
czosnek drobno siekamy i wrzucamy do wcześniej przygotowanego
łososia, mieszamy i solimy i
pieprzymy do smaku. Przygotowujemy
wywar z
maggi i
oliwy, zalewamy nim wcześniej przygotowaną potrawę i dokładnie mieszamy. Danie chowamy do lodówki na 24h, po 24h jest gotowe do spożycia ;)
Moja propozycja podania:
Petite Princesse