ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegobrukselka 600 gramówboczek wędzony 250 gramówcebula 1 sztukoliwa 4 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczona brukselkę wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 10 minut. Odcedzić i przelać zimna wodą.Boczek pokroić w wąskie paski. Oczyszczoną cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie, dodać boczek oraz brukselkę i wymieszać. Smażyć kilka minut. Oprószyć solą oraz pieprzem.Uwagi:Ugotowaną brukselkę można też wymieszać z masłem i skórka pomarańczową lub orzechami.Można także z blanszowane główki brukselki przekroić na pół i usmażyć w głębokim tłuszczu z posiekanym imbirem i czosnkiem lub z blanszowaną brukselkę wymieszać z siekaną cebulą i sosem winegret.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: