Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
brukselka 600 gramów
boczek wędzony 250 gramów
cebula 1 sztuk
oliwa 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczona
brukselkę wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 10 minut. Odcedzić i przelać zimna
wodą.
Boczek pokroić w wąskie paski. Oczyszczoną
cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanej
oliwie, dodać
boczek oraz
brukselkę i wymieszać. Smażyć kilka minut. Oprószyć
solą oraz
pieprzem.Uwagi:Ugotowaną
brukselkę można też wymieszać z
masłem i
skórka pomarańczową lub
orzechami.Można także z blanszowane główki
brukselki przekroić na pół i usmażyć w głębokim tłuszczu z posiekanym
imbirem i
czosnkiem lub z blanszowaną
brukselkę wymieszać z siekaną
cebulą i
sosem winegret.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: