Bardzo często przyrządzam dania makaronowe więc tym bardziej musi się takie pojawić w Światowym Dniu Makaronu. Dzisiaj polecam kokardki makaronowe z boczkiem i brukselką. Danie bardzo smakowite i aromatyczne. Oczywiście nie muszą to być kokardki lecz każdy ulubiony makaron.Składniki:300 g makaronu150 g wędzonego boczku1 cebula300 g brukselkisól, pieprzparmezanNa rozgrzana patelnię wrzucić pokrojony w kostkę boczek, kiedy się wytopi dodać pokrojną cebulę i chwilę smażyć razem. Dodać oczyszczoną i pokrojoną na 4 części brukselkę i smażyć aż kapusta stanie się miękka. W tym czasie ugotować makaron w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy. Makaron odcedzić i dodac do brukselki. Dokładnie wymieszać, przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem, posypać tartym parmezanem i natychmiast podawać.Smacznego:)