Tak jak w tytule: Fritatta makaronowa- czyli po prostu omlet po studencku inaczej :)Składniki:1 cebula5 plastrów wędzonego boczku25 dag makaronunitki10 dag tartego parmezanu4 jajkaOliwa z oliwekNatka pietruszkiSólPieprzWykonanie:Cebulę i boczek drobno pokroić. Makaron ugotować lekko twardy i wymieszać z dwoma łyżkami parmezanu. Dodać cebulę, boczek, dwie łyżki oliwy, wymieszać i ostudzić. Jaja roztrzepać z solą i pieprzem, wlać do makaronu i wymieszać. Na dużej patelni rozgrzać oliwę nałożyć połowę masy i smażyć na wolnym ogniu około 5 minut. Podsmażony omlet zsunąć na talerz, przewrócić i dosmażyć. W ten sam sposób usmażyć resztę masy. Omlety posypać pozostałym serem.