ßßß Cookit - przepis na Pierogi z płuckami

Pierogi z płuckami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
jajka 1 sztuk
sól 1 szczypta
płucka 350 gramów
boczek wędzony 100 gramów
kajzerka 1 sztuk
jajka 1 sztuk
cebula 1 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
Wykonanie:
Ciasto: do przesianej maki dodać jajko, sól oraz kilka łyżek wody i zagnieść gładkie ciasto.
Nadzienie: umyte płucka ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Oczyszczoną cebulę posiekać. Pokrojony w kostkę boczek podsmażyć na łyżce oliwy, dodać cebulkę i zeszklić. Płucka zmielić z bułką, cebulka i boczkiem. Dodać jajko oraz pieprz i wymieszać.
Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki i napełnić farszem, zlepić.
Pierogi ugotować w osolonej wodzie. Posypać zrumienioną cebulką. Poda3wać gorące.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10029/Pierogi-z-pluckami