ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 2 szklanekjajka 1 sztuksól 1 szczyptapłucka 350 gramówboczek wędzony 100 gramówkajzerka 1 sztukjajka 1 sztukcebula 1 sztukoliwa 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniaWykonanie:Ciasto: do przesianej maki dodać jajko, sól oraz kilka łyżek wody i zagnieść gładkie ciasto.Nadzienie: umyte płucka ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Oczyszczoną cebulę posiekać. Pokrojony w kostkę boczek podsmażyć na łyżce oliwy, dodać cebulkę i zeszklić. Płucka zmielić z bułką, cebulka i boczkiem. Dodać jajko oraz pieprz i wymieszać.Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki i napełnić farszem, zlepić.Pierogi ugotować w osolonej wodzie. Posypać zrumienioną cebulką. Poda3wać gorące.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: