Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
jajka 1 sztuk
sól 1 szczyptapłucka 350 gramów
boczek wędzony 100 gramów
kajzerka 1 sztuk
jajka 1 sztuk
cebula 1 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
pieprz według uznaniaWykonanie:Ciasto: do przesianej
maki dodać
jajko,
sól oraz kilka łyżek
wody i zagnieść gładkie ciasto.Nadzienie: umyte płucka ugotować w osolonej wodzie i odcedzić.
Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Oczyszczoną
cebulę posiekać. Pokrojony w kostkę
boczek podsmażyć na łyżce
oliwy, dodać
cebulkę i zeszklić. Płucka zmielić z
bułką,
cebulka i
boczkiem. Dodać
jajko oraz
pieprz i wymieszać.Ciasto rozwałkować, wyciąć krążki i napełnić farszem, zlepić.Pierogi ugotować w osolonej wodzie. Posypać zrumienioną
cebulką. Poda3wać gorące.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: