Wykonanie
            Wiem, że to danie powinno się znaleźć na blogu raczej przed Wielkanocą niż Bożym Narodzeniem ale od dawna już miałam ochotę na 
białą kiełbasę więc w końcu się zmobilizowałam i to nie zważając na czas. Teraz, kiedy już wiem, jak smakuje, na pewno 
będę sięgać po nią częściej, już nawet mam zaplanowane kolejne danie. Do tej 
pory jak widziałam przepisy z tą 
kiełbasą zawsze je odrzucałam, bo dawno temu ktoś skutecznie mi ją obrzydził i pozbawił na wiele lat tak dobrego smaku . Dzisiejsze danie powstało na skutek przeglądania przeróżnych przepisów i jest bardzo ale to bardzo smaczne.

Składniki:3 
białe kiełbaski ( użyłam parzonej)2 duże 
cebulełyżka 
majerankuszklanka 
piwasól, 
pieprzoliwa do smażeniaNa rozgrzanym tłuszczu podsmażyć 
kiełbaski, ja to zrobiłam na rumiano. Dodać 
cebule, pokrojone w plasterki i smażyć aż 
cebula zmięknie. Dodać trochę 
soli, 
pieprzu i 
majeranek. Po chwili dodać 
piwo i dusić aż płyn wyparuje a 
cebula jest całkowicie miękka. Doprawić 
sola i 
pieprzem.Smacznego:)