Wykonanie
Wiem, że to danie powinno się znaleźć na blogu raczej przed Wielkanocą niż Bożym Narodzeniem ale od dawna już miałam ochotę na
białą kiełbasę więc w końcu się zmobilizowałam i to nie zważając na czas. Teraz, kiedy już wiem, jak smakuje, na pewno
będę sięgać po nią częściej, już nawet mam zaplanowane kolejne danie. Do tej
pory jak widziałam przepisy z tą
kiełbasą zawsze je odrzucałam, bo dawno temu ktoś skutecznie mi ją obrzydził i pozbawił na wiele lat tak dobrego smaku . Dzisiejsze danie powstało na skutek przeglądania przeróżnych przepisów i jest bardzo ale to bardzo smaczne.
Składniki:3
białe kiełbaski ( użyłam parzonej)2 duże
cebulełyżka
majerankuszklanka
piwasól,
pieprzoliwa do smażeniaNa rozgrzanym tłuszczu podsmażyć
kiełbaski, ja to zrobiłam na rumiano. Dodać
cebule, pokrojone w plasterki i smażyć aż
cebula zmięknie. Dodać trochę
soli,
pieprzu i
majeranek. Po chwili dodać
piwo i dusić aż płyn wyparuje a
cebula jest całkowicie miękka. Doprawić
sola i
pieprzem.Smacznego:)