Wykonanie
Dzisiaj zapraszam na danie proste, nie wymagające prawie pracy.
Biała kiełbasa pieczona w piekarniku z
cebulą i aromatyzowana
majerankiem. Jest to również propozycja na
białą kiełbasę podawaną na Święta Wielkanocne.
Składniki:4
białe kiełbasy3
cebule1 czubata łyżeczka
majerankusól i
pieprz do smaku
oliwaWykonanie:
Cebulę obieramy, kroimy na krążki, wrzucamy na patelnię, wlewamy kilka łyżek
oliwy, solimy i
pieprzymy do smaku, dodajemy
majeranek. Tak przygotowaną
cebulę podsmażamy, na małym ogniu, około 10 - 15 minut.
Cebulka musi zmięknąć, nie zmieniając koloru.Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy podsmażoną
cebulę, na niej układamy
kiełbasę. Całość wkładamy do piekarnika i zapiekamy 50 minut w 175 stopniach. Ja piekę z termoobiegiem i bez przykrycia.Smacznego :)