Bardzo lubię tę surówkę a jest to napewno zasługa sosu, w którym łączą się cukier i sok z cytryny. Prosty i smaczny dodatek do obiadu. Bardzo polecam a po południu zapraszam na mięsko do tej surówki.Składniki:pół małej białej kapusty1 duża marchewka1 duża cebulałyżeczka cukru pudru (lub trochę mniej)pół łyżeczki solipół łyżeczki pieprzuok. 6 łyżek majonezu2-3 łyżki białego octu winnegosok z połowy cytrynyKapustę zetrzeć lub drobno poszatkować, marchew zetrzeć, cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki włożyć do dużej miski. Cukier, sól, majonez, ocet, pieprz i sok z cytryny wymieszać na gładką masę. Dodać do warzyw, dokładnie wymieszać i odsatwić na 2-3 godziny do lodówki.Smacznego:)