Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
awokado 1 sztuk
cytryna 0,5 sztuk
rukola 400 gramów
pomidorki 6 sztuk
rzodkiewka 2 pęczek
ogórek sałatkowy 1 sztuk
sezam 2 łyżek stołowych
oliwa 8 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 sztuk
miód 2 łyżek stołowych
ocet 2 łyżek stołowych
pieprz biały według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Obrane
awokado pokroić na paski, usuwając pestkę. Od razu skropić
sokiem z cytryny. Oczyszczona, osuszona
rukolę pokroić na połówki lub ćwiartki. Oczyszczone
rzodkiewki pokroić na cienkie plasterki. Umyty
ogórek też pokroić na plasterki.Dressing: połączyć
sok z cytryny,
ocet oraz
miód, ubijając, stopniowo dolewać
oliwę. Doprawić
sola oraz
pieprzem. Można wymieszać z łyżką posiekanego
koperku.W salaterce wymieszać
rukolę z
ogórkiem,
pomidorami pokrojonymi na połówki lub ćwiartki,
rzodkiewką, obłożyć cząstkami
awokado. Zalać
sałatkę dressingiem i posypać
sezamem uprażonym na suchej patelni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: