ßßß Cookit - przepis na Surówka na grilla

Surówka na grilla

nazwa

Wykonanie

Coraz bliżej.
Coraz cieplej.
pół główki sałaty
3 pomidory
5 rzodkiewek
pół świeżego ogórka
2 kiszone ogórki
sól, pieprz
zioła prowansalskie (do kupienia tutaj)
dip winegret:
4 łyżek oliwy
1 łyżka octu(albo kilka kropel soku z cytryny)
1 łyżka miodu
Liście sałaty porwać na mniejsze kawałki.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Rzodkiewki i ogórki pokroić również w kostkę.
Dodać do smaku sól, pieprz i zioła prowansalskie.
Przygotować dip-wymieszać ze sobą wszystkie składniki w szklance.
Tuż przed podaniem dip wymieszać z warzywami.
Wierzch surówki posypać dodatkowo ziołami.
Tak wygląda opakowanie ziół prowansalskich od aledobre.pl .
Zioła prowansalskie są niezwykle aromatyczne, jak piszą na stronie "pachną polami Francji" :) Jest to mieszanka ziół śródziemnomorskich, które pasują zarówno do pizzy, dań grillowych, pieczeni czy surówek.
Źródło:http://www.dusiowakuchnia.pl/2012/04/surowka-na-grilla.html