Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cukinia 1 sztuk
melon 0,5 sztuk
gruszki 2 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
cytryna 0,5 sztuk
orzechy włoskie 2 łyżek stołowychlistki
melisy według uznania
cukier według uznania
sól według uznaniaWykonanie:W cienkie plasterki pokroić umytą
cukinię i sparzyć w osolonym wrzątku.Z miąższu
melona wydrążyć kulki jednakowej wielkości. Obrane
gruszki pokroić w cząstki i ugotować w posłodzonej wodzie z dodatkiem soku z połowy
cytryny. Posiekanymi
orzechami posypać dno dużego płaskiego talerza. Na orzechach ułożyć kulki z
melona, następnie ćwiartki
gruszek i plasterki
cukinii. Całość skropić
oliwą, oprószyć
solą i szczyptą
cukru. Wstawić na 10 minut do lodówki. Przed podaniem udekorować
sałatkę listkami
melisy.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: