ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocukinia 1 sztukmelon 0,5 sztukgruszki 2 sztukoliwa 3 łyżek stołowychcytryna 0,5 sztukorzechy włoskie 2 łyżek stołowychlistki melisy według uznaniacukier według uznaniasól według uznaniaWykonanie:W cienkie plasterki pokroić umytą cukinię i sparzyć w osolonym wrzątku.Z miąższu melona wydrążyć kulki jednakowej wielkości. Obrane gruszki pokroić w cząstki i ugotować w posłodzonej wodzie z dodatkiem soku z połowy cytryny. Posiekanymi orzechami posypać dno dużego płaskiego talerza. Na orzechach ułożyć kulki z melona, następnie ćwiartki gruszek i plasterki cukinii. Całość skropić oliwą, oprószyć solą i szczyptą cukru. Wstawić na 10 minut do lodówki. Przed podaniem udekorować sałatkę listkami melisy.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: