Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
gruszki 1 kilogramów
cukier 1,3 kilogramów
cytryna 2 sztukWykonanie:Obrane
gruszki pokroić na kawałki, wycinając gniazda nasienne. Sparzone, wyszorowane
cytryny pokroić w plasterki razem ze skórka. W głębokim naczyniu wymieszać
owoce.
Cukier zalać 1/2 litra
wody, ugotować
syrop i gorącym zalać
owoce. Odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce.
Syrop zlać do rondla, zagotować i znów gorącym zalać
owoce i odstawić na kolejna dobę. Trzeciego dnia smażyć
konfiturę na małym ogniu, zdejmując powstałą pianę. Gorące przełożyć do słoików, szczelnie zamknąć i ustawić do góry dnem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: