ßßß Cookit - przepis na Konfitura z gruszek i cytryn

Konfitura z gruszek i cytryn

nazwa

Składniki

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
gruszki 1 kilogramów
cukier 1,3 kilogramów
cytryna 2 sztuk
Wykonanie:
Obrane gruszki pokroić na kawałki, wycinając gniazda nasienne. Sparzone, wyszorowane cytryny pokroić w plasterki razem ze skórka. W głębokim naczyniu wymieszać owoce. Cukier zalać 1/2 litra wody, ugotować syrop i gorącym zalać owoce. Odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce. Syrop zlać do rondla, zagotować i znów gorącym zalać owoce i odstawić na kolejna dobę. Trzeciego dnia smażyć konfiturę na małym ogniu, zdejmując powstałą pianę. Gorące przełożyć do słoików, szczelnie zamknąć i ustawić do góry dnem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10863/Konfitura-z-gruszek-i-cytryn