ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegogruszki 1 kilogramówcukier 1,3 kilogramówcytryna 2 sztukWykonanie:Obrane gruszki pokroić na kawałki, wycinając gniazda nasienne. Sparzone, wyszorowane cytryny pokroić w plasterki razem ze skórka. W głębokim naczyniu wymieszać owoce. Cukier zalać 1/2 litra wody, ugotować syrop i gorącym zalać owoce. Odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce. Syrop zlać do rondla, zagotować i znów gorącym zalać owoce i odstawić na kolejna dobę. Trzeciego dnia smażyć konfiturę na małym ogniu, zdejmując powstałą pianę. Gorące przełożyć do słoików, szczelnie zamknąć i ustawić do góry dnem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: