Wykonanie
Salsa jest bardzo świeża i wyrazista w smaku dzięki sporemu dodatkowi
papryczek chili ( można wyrzucić część pestek, o ile ma być łagodna) i świeżym listkom
melisy.
Śliwki i ciemny
cukier dodają
słodyczy, a
cukinia swoją delikatnością cudownie łączy wszystkie smaki. To jak powiew prawdziwego lata :)
Składniki:1 mała
cukinia2 czerwone
papryczki chili2 czerwone
śliwki10 listków świeżej
melisy1/2 łyżeczki
cukru dark muscovado1/4 łyżeczki
soliłyżeczka
oliwyPrzygotowanie:Dokładnie umyte warzywa i
śliwki kroję w drobną kosteczkę, mieszam w miseczce. Dodaję
sól i
cukier, odstawiam na 10 minut , by smaki się przegryzły. Listki
melisy siekam w paseczki, dodaję do miski, wlewam
oliwę, mieszam dokładnie. Podaję jako dodatek do grillowanych
mięs czy warzyw.Przepis autorski.
<