ßßß Cookit - przepis na Kaczka w karmelu

Kaczka w karmelu

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
piersi kaczki 4 sztuk
cukier trzcinowy 3 łyżek stołowych
sos sojowy 1 łyżek stołowych
marchewka 1 gramów
pieczarki 100 gramów
czosnek 2 ząbki
listki kolendry 1 łyżek deserowych
imbir (kawałek)1 sztuk
chili według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso oprószyć sola oraz pieprzem i chili. Wstawić na 30 minut do lodówki. W rondlu rozpuścić cukier z łyżką wody, mieszać, aż powstanie karmel. Dolać sos sojowy i szklankę wody, podgrzać Wrzucić kacze piersi i obgotować. Dodać oczyszczona, pokrojoną w słupki marchewkę oraz oczyszczone, pokrojone w plasterki pieczarki, posiekany czosnek, kolendrę oraz imbir. Gotować do miękkości mięsa, na małym ogniu Mięso wyłożyć na półmisek, posypać odrobiną posiekanej kolendry i polać sosem karmelowym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12481/Kaczka-w-karmelu