ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopiersi kaczki 4 sztukcukier trzcinowy 3 łyżek stołowychsos sojowy 1 łyżek stołowychmarchewka 1 gramówpieczarki 100 gramówczosnek 2 ząbkilistki kolendry 1 łyżek deserowychimbir (kawałek)1 sztukchili według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso oprószyć sola oraz pieprzem i chili. Wstawić na 30 minut do lodówki. W rondlu rozpuścić cukier z łyżką wody, mieszać, aż powstanie karmel. Dolać sos sojowy i szklankę wody, podgrzać Wrzucić kacze piersi i obgotować. Dodać oczyszczona, pokrojoną w słupki marchewkę oraz oczyszczone, pokrojone w plasterki pieczarki, posiekany czosnek, kolendrę oraz imbir. Gotować do miękkości mięsa, na małym ogniu Mięso wyłożyć na półmisek, posypać odrobiną posiekanej kolendry i polać sosem karmelowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: