Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopiersi
kaczki 4 sztuk
cukier trzcinowy 3 łyżek stołowych
sos sojowy 1 łyżek stołowych
marchewka 1 gramów
pieczarki 100 gramów
czosnek 2 ząbkilistki
kolendry 1 łyżek deserowych
imbir (kawałek)1 sztuk
chili według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso oprószyć
sola oraz
pieprzem i
chili. Wstawić na 30 minut do lodówki. W rondlu rozpuścić
cukier z łyżką
wody, mieszać, aż powstanie karmel. Dolać
sos sojowy i szklankę
wody, podgrzać Wrzucić kacze piersi i obgotować. Dodać oczyszczona, pokrojoną w słupki
marchewkę oraz oczyszczone, pokrojone w plasterki
pieczarki, posiekany
czosnek,
kolendrę oraz
imbir. Gotować do miękkości
mięsa, na małym ogniu
Mięso wyłożyć na półmisek, posypać odrobiną posiekanej
kolendry i polać
sosem karmelowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: