Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
czosnek 2 ząbki
imbir - świeży 40 gramów
olej sezamowy 4 łyżek stołowych
sos sojowy 2 łyżek stołowych
sambal oelek 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier według uznania
filety z kurczaka 4 sztuk
ryż 200 gramów
ananas 1 sztuk
dymka 120 gramów
pieczarki 100 gramów
kolendra 3 gałązkisos
chili słodko-kwaśny 3 łyżek stołowych
ocet 4 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczony
czosnek i
imbir posiekać, wymieszać z
olejem sezamowym i
sosem sojowym. Marynata posmarować
mięso, oprószyć
sola i odstawić na 30 minut.
Ryż ugotować. Pół
ananasa pokroić w słupki, a resztę w plastry. Oczyszczona
dymkę pociąć na zapałki, a
pieczarki w cieniutkie plasterki. Sos
chili wymieszać z
octem,
olejem i posiekana
kolendrą. Doprawić
solą,
pieprzem oraz
cukrem. Wymieszać z
ryżem, słupkami
ananasa i
dymką.
Mięso smażyć na grillu 12 minut, plastry
ananasa 5 minut, smarując marynatą. Danie podawać z
sałatką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: