ßßß Cookit - przepis na Filety drobiowe w ostrej marynacie z sałatką

Filety drobiowe w ostrej marynacie z sałatką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
czosnek 2 ząbki
imbir - świeży 40 gramów
olej sezamowy 4 łyżek stołowych
sos sojowy 2 łyżek stołowych
sambal oelek 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier według uznania
filety z kurczaka 4 sztuk
ryż 200 gramów
ananas 1 sztuk
dymka 120 gramów
pieczarki 100 gramów
kolendra 3 gałązki
sos chili słodko-kwaśny 3 łyżek stołowych
ocet 4 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych
Wykonanie:
Oczyszczony czosnek i imbir posiekać, wymieszać z olejem sezamowym i sosem sojowym. Marynata posmarować mięso, oprószyć sola i odstawić na 30 minut.
Ryż ugotować. Pół ananasa pokroić w słupki, a resztę w plastry. Oczyszczona dymkę pociąć na zapałki, a pieczarki w cieniutkie plasterki. Sos chili wymieszać z octem, olejem i posiekana kolendrą. Doprawić solą, pieprzem oraz cukrem. Wymieszać z ryżem, słupkami ananasa i dymką. Mięso smażyć na grillu 12 minut, plastry ananasa 5 minut, smarując marynatą. Danie podawać z sałatką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9373/Filety-drobiowe-w-ostrej-marynacie-z-salatka