Wykonanie
Składniki na pyszną kolację we dwoje :)2 kacze piersiząbek
czosnku3 cm kawałek
imbiru3 łyżki
sosu sojowegoświeżo zmielony
pieprzgarść
kolendryPiersi umyć, oczyścić i osuszyć, ułożyć w misce, zalać
sosem sojowym, wycisnąć
czosnek,
imbir pociąć na malutkie słuki, posypać świeżo zmielonym
pieprzem, porządnie wymieszać i odstawić na 4 godziny.Rozgrzać patelnię grillową lub piekarnik z funkcją grillowania i smażyć/piec odsączone z zalewy piersi po 3 minuty z każdej strony. Odsączyć
imbir i usmażyć na bardzo mocno rozgrzanej patelni.
Kaczkę wyjąć, pozwolić jej odetchnąć przez 3 minuty, pokroić na małe kawałki, posypać
imbirem i posiekaną
kolendrą.Podawać najlepiej z lampką
wina...