ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoszpinak 250 gramówmięso mielone 375 gramówjajka 2 sztukpłaty ciasta francuskiego 15 sztukfilety z piersi kurczaka 6 sztukżółtka 2 sztukmleko 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony szpinak ugotować, Odciśnięty, posiekać i zmiksować z mięsem mielonym oraz jajkami. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wstawić do lodówki.Na stolnicy rozłożyć 6 porcji po 2 płaty ciasta i rozwałkować na prostokąty 25x20 cm. Umyte, osuszone filety posolić. Na cieście rozprowadzić masę mięsną szpinakiem, zostawiając brzeg. Ułożyć na niej po jednym filecie. Brzegi posmarować wodą i zawinąć do środka, docisnąć. Krokiety ułożyć na blasze, wyścielonej papierem do pieczenia. Ciasto posmarować żółtkami wymieszanymi z mlekiem. Piec ok. 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Z reszty ciasta wykroić kurczaczki, posmarować je żółtkiem z mlekiem. Piec z krokietami ok. 10 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaKuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: