Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
szpinak 250 gramów
mięso mielone 375 gramów
jajka 2 sztukpłaty
ciasta francuskiego 15 sztuk
filety z piersi kurczaka 6 sztuk
żółtka 2 sztuk
mleko 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony
szpinak ugotować, Odciśnięty, posiekać i zmiksować z
mięsem mielonym oraz
jajkami. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i wstawić do lodówki.Na stolnicy rozłożyć 6 porcji po 2 płaty ciasta i rozwałkować na prostokąty 25x20 cm. Umyte, osuszone filety posolić. Na cieście rozprowadzić masę
mięsną szpinakiem, zostawiając brzeg. Ułożyć na niej po jednym filecie. Brzegi posmarować
wodą i zawinąć do środka, docisnąć. Krokiety ułożyć na blasze, wyścielonej papierem do pieczenia. Ciasto posmarować
żółtkami wymieszanymi z
mlekiem. Piec ok. 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Z reszty ciasta wykroić kurczaczki, posmarować je
żółtkiem z
mlekiem. Piec z krokietami ok. 10 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaKuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: