ßßß Cookit - przepis na Filety drobiowe w cieście francuskim

Filety drobiowe w cieście francuskim

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
szpinak 250 gramów
mięso mielone 375 gramów
jajka 2 sztuk
płaty ciasta francuskiego 15 sztuk
filety z piersi kurczaka 6 sztuk
żółtka 2 sztuk
mleko 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczony szpinak ugotować, Odciśnięty, posiekać i zmiksować z mięsem mielonym oraz jajkami. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wstawić do lodówki.
Na stolnicy rozłożyć 6 porcji po 2 płaty ciasta i rozwałkować na prostokąty 25x20 cm. Umyte, osuszone filety posolić. Na cieście rozprowadzić masę mięsną szpinakiem, zostawiając brzeg. Ułożyć na niej po jednym filecie. Brzegi posmarować wodą i zawinąć do środka, docisnąć. Krokiety ułożyć na blasze, wyścielonej papierem do pieczenia. Ciasto posmarować żółtkami wymieszanymi z mlekiem. Piec ok. 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Z reszty ciasta wykroić kurczaczki, posmarować je żółtkiem z mlekiem. Piec z krokietami ok. 10 minut.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Francuska
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12179/Filety-drobiowe-w-ciescie-francuskim