Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
piersi z kurczaka 500 gramówczerstwe
bułki 2 sztuk
mleko 0,5 szklanek
masło 8 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
żółtka 1 sztuk
bułka tarta 5 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Mięso dwukrotnie zemleć. Przy drugim mieleniu dodać pozbawione skórki i namoczone w
mleku, nieodciśnięte
bułki. Wymieszać z
żółtkiem, 3 łyżkami
masła,
solą oraz
pieprzem i dokładnie wyrobić. Formować podłużne kotleciki o grubości 3-4 cm. Zanurzać w roztrzepanym
jajku, obtaczać w
tartej bułce i smażyć na sklarowanym
maśle, na jasnozłoty kolor z obu stron. Podlać łyżką gorącej
wody, przykryć i trzymać kilka minut na małym ogniu. Podawać z
zielonym groszkiem, gotowaną
marchewką,
kalafiorowym puree lub
fasolką szparagową polaną stopionym
masłem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: WubeData: 2009-04-29bardzo dobre....Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: