Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegotłuszcz do smażenia według uznania
sól według uznania
tarta bułka 125 gramów
jaja 2 sztuk
masło 80 gramów
filety z piersi kurczaka 2 sztukWykonanie:
Mięso umyć, osuszyć, zbić niezbyt mocno tłuczkiem, nadając kotletom kształt długiego liścia. Lekko osolić. Na środku każdej porcji umieścić kostkę
masła. Zawinąć ciasno w rulon.
Jajka wbić do miseczki, roztrzepać widelcem. Kotlety panierować dwukrotnie, maczając kolejno w jajkach i
tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na jasnozłoty kolor. Pod koniec smażenia dodać resztę surowego
masła. Smażyć je na gorącym tłuszczu z obu stron. Podawać z ostro przyprawionym, gęstym
sosem pomidorowym i
ziemniakami.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: