ßßß Cookit - przepis na De volaille z kurczaka

De volaille z kurczaka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
tłuszcz do smażenia według uznania
sól według uznania
tarta bułka 125 gramów
jaja 2 sztuk
masło 80 gramów
filety z piersi kurczaka 2 sztuk
Wykonanie:
Mięso umyć, osuszyć, zbić niezbyt mocno tłuczkiem, nadając kotletom kształt długiego liścia. Lekko osolić. Na środku każdej porcji umieścić kostkę masła. Zawinąć ciasno w rulon. Jajka wbić do miseczki, roztrzepać widelcem. Kotlety panierować dwukrotnie, maczając kolejno w jajkach i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na jasnozłoty kolor. Pod koniec smażenia dodać resztę surowego masła. Smażyć je na gorącym tłuszczu z obu stron. Podawać z ostro przyprawionym, gęstym sosem pomidorowym i ziemniakami.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6829/De-volaille-z-kurczaka