ßßß
Składniki na formę 26 cm:1 opakowanie ciasta francuskiego100 g świeżej rukoli200 g sera Parmiggiano250 ml mleka2 jajka1 żółtkosól i pieprz do smakuPrzygotowanie:Tarta jest bardzo łatwa w przygotowaniu. Rozwałkowujemy ciasto na krąg.Jeśli nie udało Wam się kupić ciasta, możecie zrobić z mojego przepisu. Znajdziecie go tutaj(tylko bez gałki muszkatowej).
Rukolę płuczemy, osuszamy. Kroimy rukolę, ale niekoniecznie musi być drobno.Do miski wbijamy jajka i mieszamy dokładnie trzepaczką. Ciągle mieszając, dodajemy starty na drobno ser parmezan i mieszamy. Na samym końcu dodajemy mleko i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.Do dużej miski dodajemy pokrojoną na drobno rukolę i dodajemy naszą mieszaninę z jajek, sera i mleka.Na ciasto kładziemy rukolę.
Zawijamy lekko brzegi ciasta francuskiego do środka. Smarujemy żółtkiem krawędzie ciasta.
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Po 5 minutach zmniejszamy do 180°C.Pieczemy 30- 45 minut, do momentu gdy włożymy wykałaczkę do ciasta i będzie ona czysta. Wszystko zależy od naszego piekarnika.Podajemy natychmiast!Smacznego!Zapraszam do polubienia mnie na Facebooku lub google+, dziękuję za odwiedziny :-)