ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocielęcina 400 gramówmarchewka 1 sztukpor 0,5 sztukseler naciowy 1 łodygawino biale 0,5 szklanekbulion 2 szklanekliść laurowy 1 sztukjajka (ugotowane)2 sztuktunczyk w sosie własnym 1 puszkasardynki w oleju 3 sztukkapary 4 łyżek stołowychmajonez 1 łyżek stołowycholej 1 łyżek stołowychsok z cytryny 0,5 sztukcytryna 1 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte mięso osuszyć. Oczyszczoną marchewkę, por oraz seler drobno pokroić, przełożyć do garnka i zalać 2 szklankami wody. Dolać wino oraz bulion, dodać listek laurowy. Doprawić solą oraz pieprzem i zagotować. Włożyć mięso i gotować ok. 50 minut pod przykryciem na małym ogniu. Zdjąć z gazu i pozostawić do ostygnięcia.Sos: ugotowane na twardo, obrane jajka przekroić na pół. Żółtka zmiksować (białka odłożyć) w mikserze razem z tuńczykiem, sardynkami, połową kaparów i majonezem. Dodać olej, sok z cytryny, 100 ml wywaru i dalej miksować. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Osączone mięso pokroić na bardzo cienkie plasterki. Dekoracyjnie ułożyć na talerzu, polać sosem i udekorować pozostałymi kaparami oraz plasterkami cytryny.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSosy i pastyWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: