ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane tuńczykiem i kaparami

Jajka faszerowane tuńczykiem i kaparami

nazwa

Wykonanie

Składniki:
10 jajek
mała puszka tuńczyka w kawałkach w oleju roślinnym
3 łyżki kaparów w zalewie octowej
2 łyżki majonezu
sól i pieprz
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, schładzamy, obieramy ze skorupki i kroimy na pół. Żółtka odkładamy do miski a białka na talerz. Żółtka dokładnie rozgniatamy widelcem, dodajemy odciśniętego tuńczyka, posiekane kapary, majonez oraz dwie łyżeczki zalewy octowej z kaparów. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Białka napełniamy farszem. Jajka schładzamy w lodówce, a przed podaniem dekorujemy kaparami lub plasterkiem ogórka konserwowego.
Smacznego!
Jeśli przygotowałeś danie z wykorzystaniem moich przepisów to zdjęcie prześlij na maila [email protected] . Umieszczę je na blogu pod przepisem.
Źródło:http://pieknulka.blogspot.com/2015/03/jajka-faszerowane-tunczykiem-i-kaparami.html