ßßß Cookit - przepis na Jajka po królewsku

Jajka po królewsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 20 sztuk
cielęcina na pieczeń 250 gramów
mąka 3 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych
majonez 1 szklanek
szynka 150 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ugotowane na twardo jajka obrać. Umyte, osuszone mięso pokroić na 10 plastrów, rozbić, oprószyć solą oraz pieprzem. 10 jajek owinąć plasterkami cielęciny, wygładzić mokrymi rękoma, obtoczyć w mace i obsmażyć na oleju. Dodać kilka łyżek wody, przykryć patelnię i dusić 20 minut. Wyjąć z sosu i ostudzić. Druga porcje jajek zanurzyć w majonezie i obficie posypać posiekaną szynką, Obydwa rodzaje jajek można przekroić w poprzek, doprawić solą oraz pieprzem i ułożyć na liściach sałaty.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12040/Jajka-po-krolewsku