Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 20 sztuk
cielęcina na pieczeń 250 gramów
mąka 3 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych
majonez 1 szklanek
szynka 150 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotowane na twardo
jajka obrać. Umyte, osuszone
mięso pokroić na 10 plastrów, rozbić, oprószyć
solą oraz
pieprzem. 10
jajek owinąć plasterkami
cielęciny, wygładzić mokrymi rękoma, obtoczyć w mace i obsmażyć na
oleju. Dodać kilka łyżek
wody, przykryć patelnię i dusić 20 minut. Wyjąć z sosu i ostudzić. Druga porcje
jajek zanurzyć w
majonezie i obficie posypać
posiekaną szynką, Obydwa rodzaje
jajek można przekroić w poprzek, doprawić
solą oraz
pieprzem i ułożyć na liściach
sałaty.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: