Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegofilety
śledzia norweskiego 200 gramów
marchewka 1 sztuk
roszponka 250 gramów
jajka 4 sztuk
szalotki 2 sztuk
burak czerwony 1 sztuk
ocet winny 3 sztuk
cukier 1 szczypta
musztarda 0,5 łyżek stołowych
oliwa 4 łyżek stołowych
szczypiorek 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Przekroić wzdłuż filety na 4 paski. Oczyszczona
marchewkę pokroić w cienkie plasterki i blanszować 2 mi nuty we wrzątku. Osączone ostudzić. Oczyszczona
roszponkę osuszyć. Ugotowane na twardo, obrane
jajka przekroić na
polowy. Oczyszczone
szalotki pokroić w krążki. Ugotowany, obrany
burak pokroić w kostkę.Sos: utrzeć
ocet z
cukrem,
musztardą,
solą,
pieprzem oraz
oliwą.Składniki sałatki wymieszać, polać sosem i posypać
szalotką. Udekorować posiekanym
szczypiorkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z JajPotrawy z RybSałatkiWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: