Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
roszponka 200 gramów
szalotka 4 sztuk
Szczypiorek - pęczek 1 sztuk
ocet winny 2 łyżek stołowych
musztarda ostra 1 łyżek deserowych
oliwa 3 łyżek stołowych
cukier według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Roszponkę umyć i osuszyć. oczyszczone
szalotki posiekać. oczyszczony, osuszony
szczypiorek drobno posiekać.
Ocet wymieszać z
solą,
pieprzem i szczyptą
cukru. Dodać
musztardę. porcjami wlewać
oliwę i utrzeć na gładki sos.
Roszponkę wymieszać z
szalotką i
szczypiorkiem. Polać sosem i wymieszać. Podawać do białych
pieczonych mięs lub do ryb.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: