ßßß Cookit - przepis na Warzywa pieczone na ruszcie

Warzywa pieczone na ruszcie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
papryka czerwona 600 gramów
bakłażan 400 gramów
cukinia 300 gramów
oliwa 0,5 szklanek
musztarda 2 łyżek stołowych
ocet winny 1 łyżek stołowych
zioła prowansalskie 1 łyżek stołowych
cukier 0,5 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania
dip szczypiorkowy według uznania
Wykonanie:
Umytego bakłażana pokroić wzdłuż na plastry, posolić i położyć na sicie. Po 30 minutach opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Umyte cukinie pokroić na 1cm plastry. Oczyszczone papryki pokroić na ósemki.
Wymieszać oliwę z musztardą, octem, cukrem, ziołami oraz odrobina pieprzu i soli. Tą marynatą posmarować warzywa i odstawić na 30 minut. Upiec na grillu, od czasu do czasu odwracając. Podawać z dipem szczypiorkowym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12560/Warzywa-pieczone-na-ruszcie