Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
papryka czerwona 600 gramów
bakłażan 400 gramów
cukinia 300 gramów
oliwa 0,5 szklanek
musztarda 2 łyżek stołowych
ocet winny 1 łyżek stołowych
zioła prowansalskie 1 łyżek stołowych
cukier 0,5 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniadip
szczypiorkowy według uznaniaWykonanie:Umytego
bakłażana pokroić wzdłuż na plastry, posolić i położyć na sicie. Po 30 minutach opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Umyte
cukinie pokroić na 1cm plastry. Oczyszczone
papryki pokroić na ósemki.Wymieszać
oliwę z
musztardą,
octem,
cukrem,
ziołami oraz odrobina
pieprzu i
soli. Tą marynatą posmarować warzywa i odstawić na 30 minut. Upiec na grillu, od czasu do czasu odwracając. Podawać z dipem
szczypiorkowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: