Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ogórek 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
oscypki małe 3 sztuk
natka pietruszki posiekana 1 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
ocet winny 2 łyżek stołowych
musztarda 2 łyżek deserowych
zioła prowansalskie 0,5 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
paprykę pokroić w paski, a umyty
ogórek pokroić w plasterki.
Oscypki też pokroić w plasterki.Sos:
oliwę,
ocet,
musztardę,
sól,
pieprz i odrobinę
wody wymieszać na gładki sos, dodać
zioła.Składniki sałatki wymieszać i polać sosem, posypać
natką pietruszki. Odstawić na 30 minut do lodówki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: