Wykonanie
piątek, 2 Wrzesień 2011, autor: blue_megi, 5 Komentarzy »Takie szaszłyki możemy przygotować na grilla w gronie znajomych lub upiec na blaszce w piekarniku.
Składniki:2 małe
cukinie2 filety z
piersi z kurczaka2 łyżki
musztardy4 łyżki
oliwysólpieprzłyżeczka
ziół prowansalskichPiersi z kurczaka kroimy na nieduże kawałki.Przygotowujemy marynatę – w średniej wielkości misce mieszamy
oliwę z
musztardą i
ziołami prowansalskimi, dodając do smaku
pieprzu i
soli.
Kurczaka dokładnie mieszamy z marynatą, przykrywamy i odstawiamy na pół godziny do lodówki.
Cukinię kroimy w grube plastry. Nabijamy na przemian z
mięsem na zwilżone
wodą patyczki do szaszłyków.Szaszłyki układamy na ruszcie grilla lub natłuszczonej blaszce. Możemy jeszcze delikatnie posolić. Pieczemy obracając od czasu do czasu.