ßßß Cookit - przepis na Faszerowana rolada cielęca

Faszerowana rolada cielęca

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 9
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
łopatka cielęca 1,2 kilogramów
pieczarki 400 gramów
cebula 2 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
jajka 1 sztuk
bułka tarta 4,5 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 0,5 szklanek
śmietana 1 szklanek
mąka 1 łyżek deserowych
olej 3 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
cytryna 1 sztuk
tymianek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso rozciąć tak, by powstał płat. Lekko rozbić, natrzeć czosnkiem roztartym z sola oraz pieprzem. Posypać skórką otarta z cytryny i skropić sokiem. Odstawić na 30 minut. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki. Oczyszczona cebule posiekać i podsmażyć z pieczarkami na łyżce oleju. Doprawić tymiankiem, sola oraz pieprzem. Połowę podsmażonych z cebulą pieczarek wymieszać z bułka tarta, jajkiem i pokrojona w kostkę oczyszczona papryką. Farsz rozłożyć na płacie mięsa. Zwinąć w rulon wzdłuż dłuższego boku i obwiązać. Obsmażyć w brytfannie na 2 łyżkach oleju. Dodać resztę pieczarek oraz wino i dusić pod przykryciem 50 minut. Powstały sos zagęścić śmietaną z mąką. Zagotować i doprawić. Roladę podawać na zimno lub ciepło z sosem pieczarkowym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11323/Faszerowana-rolada-cieleca