ßßß Cookit - przepis na Dorsz faszerowany po królewsku

Dorsz faszerowany po królewsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z dorsza 400 gramów
cytryna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
pieczarki 250 gramów
papryka czerwona 0,5 sztuk
pasztet 100 gramów
mąka 2 ząbki
jajka 2 sztuk
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone filety skropić sokiem z cytryny. Oczyszczoną, posiekana cebulę zeszklić na maśle. Dodać oczyszczone drobno pokrojone pieczarki oraz paprykę i dusić kilka minut. Dodać pasztet, mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Oprószyć rybę pieprzem oraz solą, posmarować przygotowanym farszem, złożyć na pół, spiąć wykałaczkami. Oprószyć mąką, obtoczyć w rozmąconym jajku i smażyć na oleju z obu stron. Podawać z podsmażonymi ziemniakami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12316/Dorsz-faszerowany-po-krolewsku