Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
filet z dorsza 400 gramów
cytryna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
pieczarki 250 gramów
papryka czerwona 0,5 sztukpasztet 100 gramów
mąka 2 ząbki
jajka 2 sztuk
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety skropić
sokiem z cytryny. Oczyszczoną, posiekana
cebulę zeszklić na
maśle. Dodać oczyszczone drobno pokrojone
pieczarki oraz
paprykę i dusić kilka minut. Dodać pasztet, mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.Oprószyć
rybę pieprzem oraz
solą, posmarować przygotowanym farszem, złożyć na pół, spiąć wykałaczkami. Oprószyć
mąką, obtoczyć w rozmąconym
jajku i smażyć na
oleju z obu stron. Podawać z podsmażonymi
ziemniakami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: