Wykonanie
Zwykły niezwykły sznycel.... Robiłam już kotleciki z dodatkiem
sera na bazie cieniutko rozbitego
schabu . Dzisiaj postanowiłam
ser dodać do sznycelków. Pysznie wyszło a dzieci były zachwycone. Sznycle robiłam wg wcześniej już publikowanego przepisu na klasyczne sznycle. ... dodałam jedynie
ser....Polecam baaardzo :)Składniki:500g
mięsa mielonego (np z
łopatki)1 biała
bułka namoczona w
mleku1
cebula1
jajkopieprz,
sólok. 1/4 szkl zimnej
wodyponadto:
bułka tarta do obtoczenia
olej do smażenia
żółty ser pokrojony w słupki ok 1x5 cm
Cebulę pokroić w drobna kosteczkę. Wymieszać dokładnie z pozostałymi składnikami. Podczas wyrabiania dodawać po troszkę zimnej
wody. Dobrze wyrobić do momentu, aż
mięso ładnie odchodzi od ręki. doprawić. Formować w rękach sznycle, W każdego sznycelka wcisnąć słupek
sera i uformować raz jeszcze zamykając
ser w środku. Obtoczyć w
bułce tartej i smażyć na
oleju z obydwu stron.Podawać np z
ziemniakami i podsmażanymi
buraczkami (klik).Smacznego :)