Wykonanie
Przepis zaczerpnięty z książki " Najlepsze kotlety ". Kolor różowy zawdzięczają dodatkowi marynowanego
buraczka, choć w całym daniu nie jest on bardzo wyczuwalny. Dla urozmaicenia smaku domowych klopsów można wykorzystać ten, jednak inny od rodzimego, przepis.
Składniki :- 300 g
mielonego mięsa,- mała
cebula,- 1/2
ziemniaka,- 1mały, marynowany
burak,- 1małe
jajko,- 2 - 3 łyżki
bułki tartej,- 2 łyżki
mleka,-
sól,
pieprz,-
bułka tarta do obtoczenia,-
olej do smażenia.Wykonanie :
Cebulę posiekać i usmażyć na
oleju. Połówkę
ziemniaka zetrzeć na drobnej tarce, a
buraka pokroić w drobną kostkę. Dodać resztę składników, doprawić i uformować kotlety. Obtoczyć w
bułce tartej i usmażyć na rumiano.