Drugi rodzaj babeczek, które robiłam. Przepis znalazłam na blogu Jak po maśle (klik) i rzeczywiście można z niego korzystać za każdym razem, bawiąc się dodatkami.Składniki (12 sztuk):pół kostki masłaszklanka mleka2 szklanki mąkijajko3/4 szklanki cukru2 łyżeczki proszku do pieczeniaaromat rumowytabliczka mlecznej czekoladykonfitura malinowaMasło roztapiam i studzę. Mieszam mąkę z cukrem i proszkiem. Dodaję mleko, jajko, masło, aromat i pokrojoną drobno czekoladę. Mieszam, przelewam na blaszkę wyłożoną foremkami. Na wierzch każdej muffinki kładę po łyżeczce konfitury malinowej - pod wpływem temperatury rozleje się po całej babeczce, przełamując ich słodki smak. Piekę ok. 25 minut w 200 stopniach.Przepis bierze udział w akcji: