ßßß
Składniki :ciasto0.5 kostki masła roślinnego lub margaryny,1 szklanka wody,1 szklanka mąki,szczypta soli,5 jajek.krem0,5 litra mleka,5 łyżek cukru,1.5 paczki budyniu (bez cukru) waniliowego,1 kostka masła,Wykonanie :ciastoDo garnka włożyć 0.5 kostki masła (margaryny), wlać szklankę wody i dodać szczyptę soli. Zagotować. Do wrzątku wsypać szklankę mąki i utrzeć drewnianą łyżką. Chwilę pogotować. Odstawić z ognia i ostudzić. Wbić kolejno 5 jajek i dobrze wymieszać. Podzielić na połowę i każdą upiec w piekarniku nagrzanym do około 200 st. C około 25-30 minut.krem0.5 litra mleka zagotować z 5 łyżkami cukru i wlać rozdrobniony budyń (1.5 paczki). Ugotowany budyń ostudzić. Miękkie masło (1 kostka) utrzeć mikserem, wkładać po trochu ugotowany zimny budyń.Powstałym kremem przełożyć warstwy ciasta i wierzch posypać cukrem pudrem.