Wykonanie
            Uprawianie ogródka to ogromna radość i zarazem relaks. Prawda? Co roku miałam jednak problem z przechowaniem na zimę zielonych przypraw/ziół, które wyrosły w ogrodzie (
bazylia, 
koperek, itp.) Może macie jakieś swoje wypróbowane metody? Suszenie u mnie odpada.W tym roku postanowiłam, że trochę tych moich ogródkowych ziółek po prostu zamrożę, ale w taki sposób, aby zachwać smak, zapach i kolor. Znalazłam metodę! Jest bardzo porosta i się cieszę, że 
będę mogła używać ekologiczne 
zioła z mojego własnego ogródka przez całą zimę i przy okazji trochę powspominać cieplutkie lato.

Wykonanie:1. 
Zioła, np. 
bazylia, 
koperek, 
pietruszka2. Dokładnie myjemy i osuszamy w ręczniku papierowym3. Siekamy na drobno4. Solimy (użyłam 
sól himalajską)5. Dodajemy 
olej dokładnie mieszając, aby dobrze pokrył 
zioła5. Zamrażamy w foremkach do robienia kostek 
lodu albo w małych plastikowych pudełeczkach6. Po zamrożeniu wyjmujemy z foremek i przechowujemy w woreczkach (oczywiście w zamrażalniku)


