ßßß
Foto: M.BojkoSkładniki:2 szklanki orzechów włoskich1/3 szklanki płatków owsianych3 łyżki zmielonego siemienia lnianego¼ łyżeczki soli½ szklanki syropu klonowego, syropu agave, albo miodu3 łyżki carobu (karobu)0,5 szklanki migdałówWszystkie składniki miksujemy w robocie kuchennym, formujemy ciasteczka i dekorujemy pokrojonymi orzechami włoskimi.Z podanego przepisu wychodzi ok. 10 ciasteczek.Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 350 F (180 C), przez 10 do 15 min. Zdejmujemy ciastka po wystygnięciu.Dla niektórych osób mogą być mało słodkie, można dodać 2 łyżki brązowego cukru.Nie radzę zaczynać jeść kiedy sa jeszcze ciepłe, bo można mieć problem i… spałaszować wszystkie naraz