ßßß Cookit - przepis na Dodatek do sałat i surówek

Dodatek do sałat i surówek

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 1
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
czosnek 4 ząbki
oliwa 1 szklanek
szalorka 0,5 sztuk
tymianek 3 gałązki
Wykonanie:
Do butelki włożyć oczyszczone ząbki czosnku, opłukane, osuszone gałązki tymianku oraz pół szalotki i zalać szklanką oliwy. Butelkę szczelnie zamknąć na 2 tygodnie. Używać jako dodatek do sałat i surówek.
Uwagi:
Z tego tłuszczu można też zrobić delikatny majonez (zmiksować jajko, 2 łyżki soku z cytryny, szczyptę soli i wlewaną, cienka strużką, szklankę oliwy).
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Sałatki
Sosy i pasty
Surówki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9590/Dodatek-do-salat-i-surowek