Wykonanie
« Powrót  
![](/Data/Images/ksiazka-kucharska.pl\przepis_slash_9590_slash_Dodatek-do-salat-i-surowek/l/-710074056.jpg)
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
czosnek 4 ząbki
oliwa 1 szklanek
szalorka 0,5 sztuk
tymianek 3 gałązkiWykonanie:Do butelki włożyć oczyszczone ząbki
czosnku, opłukane, osuszone gałązki
tymianku oraz pół
szalotki i zalać szklanką
oliwy. Butelkę szczelnie zamknąć na 2 tygodnie. Używać jako dodatek do
sałat i surówek.Uwagi:Z tego tłuszczu można też zrobić delikatny
majonez (zmiksować
jajko, 2 łyżki
soku z cytryny, szczyptę
soli i wlewaną, cienka strużką, szklankę
oliwy).Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiSosy i pastySurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: