ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoczosnek 4 ząbkioliwa 1 szklanekszalorka 0,5 sztuktymianek 3 gałązkiWykonanie:Do butelki włożyć oczyszczone ząbki czosnku, opłukane, osuszone gałązki tymianku oraz pół szalotki i zalać szklanką oliwy. Butelkę szczelnie zamknąć na 2 tygodnie. Używać jako dodatek do sałat i surówek.Uwagi:Z tego tłuszczu można też zrobić delikatny majonez (zmiksować jajko, 2 łyżki soku z cytryny, szczyptę soli i wlewaną, cienka strużką, szklankę oliwy).Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiSosy i pastySurówkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: