ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegoczekolada gorzka 350 gramówśmietana kremówka 350 gramówbrandy 50 mililitrówskórka z pomarańczy 1 sztukczekolada w proszku według uznaniaWykonanie:Śmietanę zagotować, nie doprowadzając do wrzenia, zmieszać ze skórką pomarańczową, dodać do stopionej czekolady i miksować, aż do uzyskania gładkiej masy. Dolać brandy i wymieszać. Masę przełożyć do płaskiego naczynia i odstawić na noc do lodówki. Po schłodzeniu nabierać masę łyżeczką i szybko formować z niej małe kulki. Gotowe trufle obtoczyć w czekoladzie w proszku i ponownie włożyć do lodówki.Uwagi:Czekoladę w proszku można zastąpić kakao.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: