Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
czekolada gorzka 350 gramów
śmietana kremówka 350 gramów
brandy 50 mililitrówskórka z
pomarańczy 1 sztuk
czekolada w proszku według uznaniaWykonanie:
Śmietanę zagotować, nie doprowadzając do wrzenia, zmieszać ze
skórką pomarańczową, dodać do stopionej
czekolady i miksować, aż do uzyskania gładkiej masy. Dolać
brandy i wymieszać. Masę przełożyć do płaskiego naczynia i odstawić na noc do lodówki. Po schłodzeniu nabierać masę łyżeczką i szybko formować z niej małe kulki. Gotowe
trufle obtoczyć w
czekoladzie w proszku i ponownie włożyć do lodówki.Uwagi:
Czekoladę w proszku można zastąpić
kakao.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: