Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ciasto francuskie 500 gramów
jabłka 750 gramów
mąka 2 łyżek stołowych
masło 50 gramów
cukier 75 gramów
marmolada morelowa 0,5 szklanekWykonanie:Rozmrozić ciasto. Obrane
jabłka pokroić na ćwiartki, usuwając gniazda nasienne, każdą cząstkę pokroić jeszcze na cieniutkie plasterki. Rozwinięte ciasto przekroić wzdłuż na 4 paski, a następie wszerz na 3, tworząc 12 prostokątów. Porcje ciasta ułożyć na blaszce wysmarowanej
masłem, a na cieście porozkładać pokrojone
jabłka i posypać
cukrem. Piec ok. 35 minut w 180 stopniach, do zrumienienia. Gotowe
ciastka posmarować podgrzaną
marmolada morelową.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: