ßßß Cookit - przepis na Tarta z jabłkami II

Tarta z jabłkami II

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ciasto francuskie 500 gramów
jabłka 750 gramów
mąka 2 łyżek stołowych
masło 50 gramów
cukier 75 gramów
marmolada morelowa 0,5 szklanek
Wykonanie:
Rozmrozić ciasto. Obrane jabłka pokroić na ćwiartki, usuwając gniazda nasienne, każdą cząstkę pokroić jeszcze na cieniutkie plasterki. Rozwinięte ciasto przekroić wzdłuż na 4 paski, a następie wszerz na 3, tworząc 12 prostokątów. Porcje ciasta ułożyć na blaszce wysmarowanej masłem, a na cieście porozkładać pokrojone jabłka i posypać cukrem. Piec ok. 35 minut w 180 stopniach, do zrumienienia. Gotowe ciastka posmarować podgrzaną marmolada morelową.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Francuska
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9126/Tarta-z-jablkami-II