ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomleko 5 szklanekbudyń śmietankowy 1 sztukżółtka 4 sztukcukier 1 szklanekmąka 1 szklanekmasło 1 sztukcukier waniliowy 1 sztukherbatniki 200 gramówWykonanie:Zagotować 4 szklanki mleka z cukrem waniliowym i masłem. Resztę mleka zmiksować z budyniem, mąką oraz żółtkami i wlać do mleka. Gotować mieszając, aż krem zgęstnieje. Połowę Herbatników lub krakersów ułożyć na blasze posmarowanej masłem, przykryć gorącym kremem i resztą krakersów. Odstawić by napoleonki wystygły.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: