ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomaliny 500 gramówcytryna 2 sztukpomarańcze 2 sztukcukier puder 1 szklanekśmietana bita według uznaniaWykonanie:Umyte i osączone owoce zmiksować (kilka odłożyć do dekoracji). Dodać sok z cytryn i pomarańczy oraz cukier puder. Całość dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do pojemnika i wstawić na kilka godzin do zamrażalki. Co godzinę mieszać widelcem, by zapobiec tworzeniu się kryształków lodu. Gotowy sorbet wyjąć na 15 minut przed podaniem, łyżką do lodów formować go w kulki i wkładać do szklanych pucharków. danie udekorować bitą śmietaną i całymi owocami.Uwagi:Maliny można zastąpić truskawkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: