Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
brzoskwinia 5 sztuk
cytryna 2 sztuk
likier brzoskwiniowy 100 mililitrówWykonanie:Przygotować
syrop:
cukier wsypać do 150 ml
wody, gotować, aż się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia.
Brzoskwinie naciąć na krzyż, wrzucić na krótko do wrzącej
wody, a następnie zalać zimną. Obrać ze skórki, przekroić na połówki, wyjąć pestki, a miąższ zmiksować. Przełożyć do metalowej miski, dodać
sok z cytryn,
likier oraz
syrop z
cukru. Wstawić do zamrażalnika na 4-6 godzin, mieszać co 20 minut. Gotowy deser przełożyć do pucharków.Uwagi:5 świeżych
brzoskwiń lub puszka
brzoskwiń w zalewieCiasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: