Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
wieprzowina bez kości 250 gramów
sól według uznania
nerka wieprzowa 250 gramów
pieprz 2 łyżek deserowych
wątroba wieprzowa 250 gramów
sok z cytryny 1 sztuk
śmietana kwaśna 1 szklanektłuszcz 70 gramówWykonanie:Nerki oczyścić, umyć, sparzyć i jeszcze raz umyć w zimnej wodzie. Pokrajać, podobnie jak
mięso i wątrobę. Posiekaną
cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać
mięso i nerki, posolić, przyprawić
pieprzem, zalać odrobiną
wody i dusić pod przykryciem. Gdy wszystko będzie miękkie, przyprawić
sokiem z cytryny, zalać
śmietaną, dodać wątrobę i pod przykryciem dusić jeszcze ok. 5 min.Kuchnia WęgierskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: