ßßß Cookit - przepis na Serek truskawkowy

Serek truskawkowy

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
ser biały 20 dekagramów
truskawka 30 dekagramów
mleko 1.5 szklanek
cukier 3 łyżek deserowych
Wykonanie:
Truskawki opłukać, wyłożyć na talerz, zostawić do rozmrożenia, kilka najładniejszych zostawić do dekoracji. Odlać nadmiar soku. Biały ser dokładnie rozetrzeć widelcem, cukier rozpuścić w mleku. W głębokiej misce ucierać starannie ser i mleko z cukrem, aż powstanie gęsty krem. Dodać truskawki, wymieszać, po czym zmiksować na gładką, puszystą masę. Napełnić nią pucharki, na wierzchu ułożyć plasterki odłożonych truskawek, wstawić do lodówki na min. 2 godziny.
Uwagi:
truskawki mrożone
Ciasta i Desery
Komentarze:
Autor: edl26
Data: 2008-12-12
bardzo pyszne i wielka szkoda że sezonowe
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2385/Serek-truskawkowy