Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ser biały 20 dekagramów
truskawka 30 dekagramów
mleko 1.5 szklanek
cukier 3 łyżek deserowychWykonanie:
Truskawki opłukać, wyłożyć na talerz, zostawić do rozmrożenia, kilka najładniejszych zostawić do dekoracji. Odlać nadmiar soku.
Biały ser dokładnie rozetrzeć widelcem,
cukier rozpuścić w
mleku. W głębokiej misce ucierać starannie
ser i
mleko z
cukrem, aż powstanie gęsty krem. Dodać
truskawki, wymieszać, po czym zmiksować na gładką, puszystą masę. Napełnić nią pucharki, na wierzchu ułożyć plasterki odłożonych
truskawek, wstawić do lodówki na min. 2 godziny.Uwagi:
truskawki mrożoneCiasta i DeseryKomentarze:Autor: edl26Data: 2008-12-12bardzo pyszne i wielka szkoda że sezonoweDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: